CALEFACCIÓ CENTRAL

CALEFACCIÓ CENTRAL

15:54 02 Març in Notícies
0 Comentaris

A partir del 2017 cada veí d’un immoble amb calefacció central a gas haurà de pagar per l’energia que consumeixi i no pel seu coeficient de participació. Aquesta mesura busca l’eficiència energètica i un pagament més just per la calefacció, tot i que això comporti una despesa important en la modificació/adaptació de les instal·lacions.

La majoria dels sistemes de calefacció central actuals malgasten energia amb l’ agreujant que no arriben a tenir la temperatura desitjada. Per tractar de pal·liar, el Parlament Europeu va dictaminar a l’any 2012 una directiva d’eficiència energètica que obliga a tots els edificis amb instal·lacions de climatització  central a instal·lar comptadors de consum individuals. L’objectiu d’aquesta mesura passa per repartir la despesa centralitzada, de manera que lo que paga cada propietari s’apropi més a l’energia real que consumeixi.

Com actuar? …. per a que més de 1 milió de llars a nivell estatal amb calefacció central compleixin amb aquesta normativa, serà necessari que es modifiquin les seves instal·lacions abans del 31 de Desembre de 2016. De no portar a terme aquestes modificacions els propietaris d’aquestes vivendes s’enfronten a sancions de fins a 10.000€.

La manera més àgil en complir la normativa és posar un comptador a cada veí. Aquesta manera és possible si la instal·lació de la calefacció es amb anell (40% del total aproximadament a nivell estatal). Si la instal·lació es amb columna, es a dir, amb els radiadors dels diferents pisos units entre sí de dalt a baix, el que es requereix es una instal·lació d’un aparell de medició en cadascun dels radiadors i d’una unitat que centralitzi les lectures.

Tot i que aquesta modificació/adequació a la normativa té un cost, té una bona notícia: UN ESTALVI ENTRE UN 20% I UN 30% DE L’ENERGIA QUE ABANS ES CONSUMIA.

Com sempre FINQUES BATLLE està al vostre servei per ampliar l’ informació i fer una valoració conjunta sense cap compromís.

TRUCA’NS I INFORMA’T !!!

Sense comentaris

Deixa'ns un comentari